Skip to main content Skip to main menu Skip to search

Oriflames Retningslinjer for personvern

Oriflame Holdings B.V. ("Vi") er forpliktet til å beskytte og respektere dine personopplysninger.

Denne Personvernerklæringen, i kombinasjon med våre vilkår og regler samt ethvert annet dokument det henvises til, danner grunnlaget for vår innsamling og behandling av personopplysninger. Du oppfordres til å lese følgende personvernerklæring grundig for å forstå vår behandling av dine personopplysninger. Ved å oppgi dine opplysninger i registreringsskjemaet enten elektronisk via www.oriflame.no eller ved utfylling av fysisk skjerma, samtykker du til vår behandling av dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen.

Med henvisning til Lov om behandling av personopplysninger (personopplysningsloven) opplyses det at databehandler er Oriflame Holdings B.V., Bolduc Building A, Utopialaan 52, 5232 CE ‘s-Hertogenbosch, Holland.

Vi behandler personopplysninger i samsvar med personopplysningsloven, og formålet med å behandle personopplysninger er å organisere og sikre at vi oppfyller våre forpliktelser og sikrer beskyttelse for våre rettigheter som springer ut av registreringen av dine personopplysninger. Vår behandling av personopplysninger skjer i henhold til reglene bestemt i denne personvernerklæringen.

Vi kan samle inn og behandle følgende personopplysninger knyttet til deg:

1.1

Personopplysninger du gir oss. Du kan gi oss informasjon om deg ved å fylle ut skjemaer på vår nettside www.oriflame.no eller ved skriftlig å fylle ut registreringsskjemaet eller ved korrespondanse med oss på telefon, e-post eller på annen måte. Dette inkluderer informasjon du oppgir når du registrerer deg, registrerer deg til å bli vår konsulent, søker etter et produkt, legger inn en bestilling på vår side, delta i diskusjonsgrupper eller andre sosiale mediefunksjoner på vår side, deltar i en konkurranse, promoteringer eller undersøkelser og når du rapporterer et problem med nettstedet vårt. Informasjonen du gir oss kan inkludere:

· navn,

· fødselsdato,

· adresse,

· epostadresse,

· telefonnummer og mobiltelefonnummer,

· unik konsulent ID,

· personnummer,

· organisasjonsnummer,

· forsikringsnummer,

· Bankkontodetaljer

· Navn og etternavn for rettslig verge i det fall du er mindreårig, og

· Passnummer (for konsulenter som deltar i internasjonale konferanser).

Vi håper du vil gi oss denne informasjonen. Men hvis du ikke ønsker å oppgi personlig identifiserbar informasjon til oss, vennligst ikke send den. Vær oppmerksom på at hvis du ikke oppgir slik informasjon vil vi i enkelte tilfeller ikke kunne gi deg den tjenesten du har bedt om.

1.2

Opplysninger vi samler om deg. Vi lagrer historien av kjøpene, ditt nivå i våre konsulentnettverksstruktur, din ytelse, rekrutter sponset av deg osv.
Ved hvert av dine besøk på vårt nettsted kan vi automatisk samle inn følgende informasjon:

· teknisk informasjon, herunder Internet Protocol (IP) adresse som brukes til å koble datamaskinen din til Internett, din påloggingsinformasjon, nettlesertype og versjon, tidssone innstilling, browser plug-in typer og versjoner, operativsystem og plattform;

· informasjon om besøket ditt, inkludert fullstendig Uniform Resource Locator (URL) clickstream til, gjennom og fra vår nettside (inkludert dato og klokkeslett); produkter du så på eller søkte etter; side responstid, nedlastingsfeil, lengde av besøk til enkelte sider, informasjonsside interaksjon (som scrolling, klikk, og mus-overs), og metoder som brukes for å bla fra en side og ethvert telefonnummer som brukes til å ringe vår kundeservice

1.3

Opplysninger vi mottar fra andre kilder. Vi kan motta informasjon om deg hvis du bruker noen av de andre nettstedene vi opererer eller de andre tjenestene vi leverer. Vi jobber også tett med tredjeparter (inkludert, for eksempel, samarbeidspartnere, underleverandører i tekniske, betaling- og levering tjenester, reklame nettverk, analyseselskaper, søkeinformasjonsleverandører, kredittopplysningsbyråer) og kan motta informasjon om deg fra dem.

2 Bruken av opplysningene

Vi bruker all informasjon som er innhentet om deg på følgende måte:

· for å gjennomføre våre forpliktelser som følger av eventuelle kontrakter inngått mellom deg og oss, og for å gi deg den informasjon, de produkter og tjenester som du ber om fra oss, inkludert for å løse eventuelle tvister, innhente betaling og mekle/løse problemer;

· for å gi deg informasjon om andre varer og tjenester vi tilbyr som ligner på de du allerede har kjøpt eller har henvendelser om;

· for å gi deg de rettigheter og fordeler, og andre forhold som er aktuelt under avtaleforholdet mellom deg og oss;

· for å overholde andre lover og regler som gjelder for vårt samarbeid med deg som for eksempel skattelovgivning, trygdelover, offentlige forpliktelser etc.

· for å overvåke og sikre din overholdelse av våre retningslinjer og regler;

· for å gi deg, eller tillate utvalgte tredjeparter til å forsyne deg, med informasjon om varer eller tjenester vi tror kan interessere deg. Vi vil bare kontakte deg via elektroniske medier (e-post eller SMS) med informasjon om varer og tjenester som ligner på de som var gjenstand for et tidligere salg eller forhandlinger om et salg til deg. Dette forutsetter ditt samtykke. Hvis du ombestemmer deg og ikke vil at vi skal bruke dine opplysninger på denne måten, eller å gi dine opplysninger til tredjeparter for markedsføringsformål, kan du: velg relevant boks på kontoen din og kryss av, eller kontakt kundeservice ved å sende en e-post til
info@oriflame.no eller ved å ringe til vår kundeservice på 22 97 54 00;

· for å melde fra om endringer i våre tjenester;

· for å sikre at innhold fra vår side er presentert på den mest effektive måten for deg og for din datamaskin;

· for å sikre effektiv forvaltning av nettverket av våre konsulenter, men også av andre medlemmer av våre konsulentnettverk (hovedsakelig din sponsor);

· for å administrere nettstedet vårt, og for intern drift, inkludert problemløsning, dataanalyse, testing, forskning, statistikk og spørreundersøkelser;

· for å tillate deg å delta i den interaktive delen av våre tjenester når du velger å gjøre det;

· for å holde nettsteder vårt trygt og sikkert;

· for å måle eller forstå effektiviteten av reklame vi sender til deg og andre, og for å kunne levere relevant reklame til deg, dette inkluderer undersøkelser av forbrukernes tilfredshet og tilsvarende studier;

· for å komme med forslag og anbefalinger til deg og andre brukere av vårt nettsted om varer eller tjenester som kan interessere deg eller dem;

· for å kunne svare på forespørsler og rettslige krav fra tilsynsmyndigheter eller andre myndigheter.

3 Deling av personopplysninger

3.1 Vi verken selger eller på annet vis overdrar dine personopplysninger.

3.2 Vi kan gi tilgang til dine personopplysninger og tillate selskaper som er medlemmer av vårt konsern (hovedsakelig holdingsselskap og dets datterselskaper) å behandle disse for å støtte oss og bidra til utføring av oppgavene nevnt over i punkt 2 (Bruken av opplysningene).

3.3 Vi kan gi tilgang til dine personopplysninger og tillate behandling av disse innenfor de nærmere definerte rammer og formål til utvalgte selskaper så som:

· Samarbeidspartnere: leverandører og underleverandører for gjennomføring av en kontrakt vi inngår med dem eller deg. Dette inkluderer blant annet: transportselskap, inkassobyrå, fakturerings- og/eller regnskapsbyråer, leverandører av logistikktjenester (for eksempel plukking og pakking), leverandører av kundestøttetjenester etc.

· Andre medlemmer av vårt konsulentnettverk (primært til din sponsor i vårt nettverk og dine down-line konsulenter) med formål om effektiv styring av vårt konsulentnettverk. Hvis du ikke ønsker at vi videreformidler dine opplysninger til andre konsulenter i vårt nettverk i forbindelse med nevnte formål, ber vi deg vennlig kontakte kundeservice ved å sende en epost til
info@oriflame.no eller ved å ringe 22 97 54 00.

· Annonsører og reklamenettverk som krever personopplysningene for å utvelge og forsyne relevante annonser til deg og andre. Vi tilgjengeliggjør ikke opplysninger som er egnet til å identifisere personer til våre annonsører, men vi kan gi dem samlet informasjon om våre brukere (for eksempel kan vi informere dem om at 500 menn i alderen under 30 år har klikket på deres annonse på en gitt dag). Vi kan også bruke slik samlet informasjon for å hjelpe annonsører til å nå et ønsket publikum (for eksempel, nylig registrerte konsulenter fra et gitt område).

· Analytics og søkemotor-leverandører som bistår oss med forbedring og optimalisering av nettstedet vårt.

· Kredittopplysningsbyråer for det formål å vurdere din kreditt der dette er en forutsetning for oss å inngå en kontrakt med deg.

· Leverandører av tekniske løsninger som tillater oss å sende deg våre meldinger (herunder markedsføringsmeldinger eller kundetilfredshetsundersøkelser i det tilfellet du har akseptert å motta slik informasjon) for eksempel leverandører av masseutsendelse av epost, leverandører av masseutsendelse av tekstmeldinger.

Vi kan også gi tilgang til dine personopplysninger til tredjeparter:

· I det tilfelle at vi selger, kjøper eller på annen måte overfører virksomhet, rettigheter eller eiendeler, og vi må gi tilgang til dine personopplysninger til potensiell selger, kjøper eller erverver av slik virksomhet, rettighet eller eiendel.

· I det tilfellet at vårt selskap eller vesentlig deler av det, eller vesentlig deler av dets aktiva selges til en tredjepart, vil allerede innhentede opplysninger være en del av de overførte aktiva.

· I det tilfellet vi er rettslig forpliktet til å dele eller gi tilgang til dine personlige opplysninger, eller for å kunne håndheve eller gjennomføre våre retningslinjer og/eller vilkår for bruk og/eller andre gjeldende avtaler; eller for å kunne beskytte våre rettigheter, eiendeler, eller våre kunders eller andres sikkerhet. Dette inkluderer å utveksle opplysninger med andre selskaper og organisasjoner i det formål å hindre svindel og redusere kredittrisiko.

4 Hvordan og hvor vi lagrer dine personopplysninger

All informasjon du gir til oss, og vi samler om deg er lagret på sikre servere. Alle elektroniske betalingstransaksjoner blir kryptert med SSL-teknologi og blir behandlet av tredjeparts leverandører. Vi samler ikke inn eller lagrer kreditt og debetkortinformasjon for elektroniske transaksjoner

Personopplysningene vi samler om deg kan overføres til, og lagres, et sted i og utenfor EØS-området ("EØS"). De kan også bli behandlet av personell utenfor EØS som arbeider for oss, eller for en av våre leverandører. Slikt personell kan blant annet ha ansvar for oppfyllelsen av din bestilling, behandling av dine betalingsdetaljer, behandling av dine krav i henhold til Suksessplan. Ved å sende inn dine personlige data, samtykker du til denne overføringen, lagring eller behandling. Vi vil ta alle rimelige og nødvendige skritt for å sike at dine personopplysninger behandles forsvarlig og i samsvar med vilkårene i denne Personvernerklæringen og gjeldende lover.

5 Aktsomhetsplikt

Der vi har gitt deg (eller hvor du valgt) et passord som gir deg tilgang til enkelte deler av vår nettside (heretter din "konto"), er du ansvarlig for å holde passordet hemmelig. Vi ber deg om ikke å dele et passord med noen. Hvis du deler passordet ditt med andre, vil du være ansvarlig for alle handlinger utført i navnet på din konto. Hvis du mister kontrollen over ditt passord, kan du miste betydelig kontroll over dine personopplysninger og kan bli gjenstand for rettslig skritt iverksatt mot deg på dine vegne.

Dersom passordet ditt er kompromittert av hvilken som helst grunn, bør du umiddelbart varsle oss og endre ditt passord. Vi vil aldri be om passordet ditt, bortsett fra under påloggingsprosessen. Våre medarbeidere er underlagt ytterligere krav hva gjelder informasjonssikring.

Dessverre er overføring av informasjon via Internett ikke helt sikker. Selv om vi vil gjøre vårt beste for å beskytte dine personopplysninger, kan vi ikke garantere sikkerheten til data som overføres til vårt nettsted; Enhver overføring skjer på egen risiko. Når vi først har mottatt informasjonen, har vi imidlertid strenge prosedyrer og sikkerhetstiltak for å kunne hindre uautorisert tilgang.

6 Dine rettigheter

6.1

Markedsføringsinformasjon. Du har rett til å be oss om ikke å behandle eller bruke dine personopplysninger i markedsføringsøyemed. Vi vil normalt informere deg (før innsamling av data) hvis vi har tenkt å bruke dine data for slikt formål eller hvis vi har tenkt å gi din informasjon til noen tredjepart for slik formål. Du kan utøve din rett til å forhindre slik behandling og bruk ved å huke av enkelte bokser på skjemaene vi bruker for å samle inn personopplysningene. Du kan også utøve denne retten når som helst ved ¨huke av i relevant boks på din konto, eller ved å rette henvendelse til vår kundeservice ved å sende epost til info@oriflame.no eller ved å ringe kunderservice på 22 97 54 00.

6.2

Tilgang til informasjon. Retting og sletting. Du rett til å se hvilke opplysninger vi har lagret og behandler om deg, og til å kreve retting eller sletting. Du kan se, vurdere og endre de fleste av dine personopplysninger ved å logge på din konto. Vanligvis vil vi ikke manuelt endre dine personopplysninger fordi å verifisere identiteten og riktigheten kan være vanskelig. Dermed er det ditt ansvar raskt å oppdatere dine personlige opplysninger hvis den endres eller er unøyaktig. Ved forespørsel til info@oriflame.no, vil vi stenge kontoen din så snart som mulig, i samsvar med gjeldende lov. Vi lagrer personlig informasjon fra stengte kontoer for å kunne opptre i tråd med gjeldende rett og forhindre svindel, innhente skyldig beløp, løse pågående konflikter og andre problemer, bistå i enhver etterforskning, og andre tiltak tillatt ved lov.

7 Bemyndigelse til behandling av personopplysninger –
dine forpliktelser

Som et medlem av vårt konsulentnettverk overlater vi til deg behandlingen av personopplysninger til andre medlemmer av vårt konsulentnettverk på grunnlag av vilkårene under.

Vi vil kunne betro deg med behandling av personopplysninger i det omfang og for det formål som er definert i Vilkårene og du forplikter deg til å behandle disse personopplysningene på en måte som sikrer samsvar med kravene for behandling og beskyttelse i henhold til gjeldende rett, spesielt i samsvar med regler vedrørende behandling og beskyttelse av de betrodde opplysningene.

Formålet med at du behandler personopplysninger er for å utøve vilkårene satt i Vilkårene. Du er særlig forpliktet til:

· å behandle personopplysninger betrodd deg i tråd med formålet nevnt ovenfor.

· ikke å iverksette noen tiltak som tar sikte på å gjøre personopplysningene ytterligere tilgjengelig enn hva som er beskrevet her, med mindre annet følger av gjeldende rett.

· umiddelbart å returnere betrodde personopplysninger etter terminering av ditt forhold til oss (som for eksempel ved avregistrering som konsulent), og til å slette disse opplysningene som du har lagret i tråd med formålet som nevnt over.

Vi forbeholder oss retten til å revidere rutinene for behandling av personopplysninger som du har iverksatt. Du er forpliktet til å gi oss tilgang og mulighet for å gjennomføre en slik revisjon umiddelbart etter at vi har begjært dette.
Du forplikter deg til umiddelbart å svare riktig på alle spørsmål om stilles av oss i relasjon til behandling av personopplysninger betrodd deg i kraft av denne Personvernerklæringen og Vilkårene særlig de som vedrører sikkerhetstiltak for sikker og trygg behandling.

Vi godkjenner at du behandler personopplysninger innenfor rammene og formålet definert i Vilkårene spesielt i IT-systemer og trykt form. Vi godkjenner også at gir videre autorisasjon til behandling av personopplysninger om personer som samarbeider med deg på bakgrunn av sivilrettslige avtaler, forutsatt at du vil sikre kontraktuelt at de vil opptre i tråd med kravene som stilles til deg ved behandling av personopplysninger, samt at vi godkjenner den aktuelle underleverandøren.

Det er avtalt mellom oss og dere at hvis filene som sendes mellom oss inneholder personopplysninger, vil slike filer av personvernhensyn sikres under overføring via det offentlige nettverket med kryptografiske midler.

Vi skal ha rett til å terminere din konsulentregistrering dersom du bruker personopplysninger i strid med denne Personvernerklæringen.

Vi er ikke ansvarlige for dine forpliktelser overfor tredjeparter som følge av behandling av personopplysninger i strid med disse retningslinjene og Vilkårene eller for dine forpliktelser overfor de personer som er godkjent av deg å behandle personopplysninger.

8 Cookies (informasjonskapsler)

Vår nettside bruker informasjonskapsler (små filer som er plassert på brukerne av nettstedets harddisk) ("cookies") for å skille deg fra andre brukere av nettstedet vårt. Dette hjelper oss til å gi deg en god opplevelse når du blar gjennom vår nettside og tillater oss også å forbedre nettstedet vårt. Vi bruker "cookies" for å analysere flyten av informasjon; tilpasse våre tjenester, innhold og reklame; måle kampanjeeffektivitet; og å fremme tillit og trygghet.

Visse cookies inneholder personopplysninger - for eksempel ved å klikke på "Husk meg" når du logger inn, vil en informasjonskapsel lagre brukernavn. De fleste cookies samler ikke informasjon som identifiserer brukeren, og vil i stedet samle inn mer generell informasjon så som hvordan brukeren kommer til og bruker systemer, eller en brukers generelle plassering.

Vi tilbyr enkelte tjenester som kun er tilgjengelige gjennom bruk av informasjonskapsler. Disse vil generelt utføre opptil fire ulike funksjoner:

8.1 Essential Cookies (Sentrale informasjonskapsler)

Enkelte cookies er avgjørende for driften av systemet. For eksempel tillater noen cookies oss å identifisere registrerte brukere og sikre at de kan få tilgang til hele systemet. Hvis en registrert bruker velger å deaktivere disse cookies'ene, vil ikke brukeren kunne få tilgang til alt innholdet av systemet.

8.2 Performance Cookies (Ytelsesinformasjonskapsler)

Andre cookies kan brukes til å analysere hvordan brukerne bruker systemene og for å overvåke systemytelsen. Dette gir oss muligheten til å gi en høy kvalitetsopplevelse ved å tilpasse tilbudet og raskt å identifisere og løse eventuelle problemer som oppstår. For eksempel kan ytelsescookies (Performance cookies) brukes til å holde styr på hvilke sider som er mest populære, og for å finne ut hvorfor noen sider får feilmeldinger. Disse cookies'ene kan også brukes til å fremheve produkter eller tjenester som vil være av interesse for brukere basert på deres bruk av systemet.

8.3 Functionality Cookies (Funksjonalitetsinformasjonskapsler)

Funksjonalitetscookies (Functionality cookies) tillater oss å huske enkelte brukeres preferanser.

8.4 Behaviourally Targeted Advertising Cookies (Atferdsrettet informasjonskapsler)

Vi kan bruke cookies til å forsyne brukere med annonser som er relevante for dem og deres interesser. Oriflame kan også bruke tredjeparts cookies i forbindelse med markedsundersøkelser, sporing av inntekter, forbedre nettstedets funksjonalitet og overvåke etterlevelse av disse vilkårene og opphavsrettsregler.

Brukere står alltid fritt til å avvise cookies hvis deres nettleser tillater det, selv om dette kan påvirke deres bruk av noen av Oriflames systemer. Her finner du detaljert informasjon om hvordan du deaktiverer cookies: (http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/).

Mer detaljert om hvordan bedrifter bruker cookies er tilgjengelig her (http://www.allaboutcookies.org/).

9 Endringer i Personvernerklæringen

Eventuelle endringer vi gjør i våre Personvernserklæring i fremtiden vil bli lagt ut på vår hjemmeside og eventuelt meldes til deg via e-post eller på annen måte Endringene vil også være tilgjengelig i våre lokaler. De vil være gyldig fra publiseringsdato. Din bruk av nettstedet etter publisering av den endrede Personvernserklæringen eller en plassering av ordre hos oss vil bli ansett som aksept av slike endringer.

10 Kontaktinformasjon og klager

Spørsmål, kommentarer og forespørsler angående vilkårene I denne Personvernerklæringen er velkomment og skal rettes til vår kundeservice eller til e-postadressen: privacy@oriflame.com.

Hvis du mener at vi ikke har overholdt denne Personvernerklæringen, kan du skrive til adressen ovenfor eller ring vår kundeservice på 22 97 54 00. Vennligst beskriv så detaljert som mulig på hvilke måter du mener at denne personvernerklæringen ikke er overholdt. Vi vil undersøke klagen din omgående.

Publiseringsdato: 29. juni 2016